15% B.T.W. korting op isolatie gaat verdwijnen

Nu isoleren voorkomt extra hoge uitgave huiseigenaren

De nieuwe regering legt in toenemende mate financiële druk op huizenbezitters. Er komt onder Rutte al een boete als je je huis afgelost hebt (eigenwoningforfait). Nu zijn er volgens Haagse bronnen ook plannen om na 5 jaar de lage btw op isolatie te stoppen. De terugverdientijd is immers al reden genoeg om voor goede isolatie te kiezen. Bovendien was de maatregel deel van een pakket om de bouwsector te stimuleren. Nu de recessie voorbij is en de bouwsector weer overuren draait is de 15% btw-korting overbodig geworden.

Maar als gevolg van internationale klimaatakkoorden om het energieverbruik van landen te verminderen zet ook Rutte III hoog in op energiebesparing. Om de doelstellingen te halen is het nodig dat woningen energieneutraler worden. Dat hoopt de overheid te kunnen realiseren door de energiebelasting fors te verhogen en door strengere eisen te stellen aan het energielabel van woningen. Nu nog vrijblijvend, maar naar verloop van tijd door de duimschroeven aan te draaien.

Daarom is het voor woningbezitters die een huis hebben met energielabel C of lager het moment om nog snel te informeren naar isolatiemogelijkheden. Niet omdat spouwmuurisolatie en kruipruimte-isolatie volgens onafhankelijk Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal binnen 4 of 5 jaar terugverdiend is. (hoewel ook een sterk argument) Maar omdat het nu nog met de 15% btw-korting kan.

milieu-centraal

Bron: Milieu centraal. terugverdientijd in 2017, na de verhoging van energiebelasting in 2018 is de terugverdientijd nog korter. Maar houd er rekening mee dat in de loop van 2018 de btw-korting vervalt!

overheidstruc-stappen-1

Zeker weten dat je 15% btw-korting krijgt? Laat begin 2018 je woning isoleren!

Vraag eerst vrijblijvend en gratis offertes aan en bespaar tot 40% extra door offertes te vergelijken!

Test: isolatie wel of niet doen?

Woningbezitters die zich verdiepen in isolatie komen allemaal tot de volgende conclusie:

 •  Het rendement is 40 keer hoger dan bij een spaarrekening

  (Rente op spaarrekening 0,25%, spouwmuurisolatie 10% (Bron: Milieu Centraal)

 •  De terugverdientijd is rond de 4 jaar.

 •  Het aan laten brengen van isolatie gebeurt binnen 1 dag zonder breekwerk

 •  Wacht niet tot de btw-korting stopt en isolatie honderden euro’s duurder wordt.

Kortom: Iedereen die bewust met geld omgaat en denkt aan de portemonnee van morgen kiest vandaag voor goede isolatie.

Autoriteiten: “Isolatie beste en slimste investering”

Energie-expert de Boer, een autoriteit op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid heeft onderzoek gedaan. Onder andere op basis van gesprekken en informatie van onafhankelijk platform Milieu Centraal en beleidsbepalers raadt hij iedereen aan om nu heel snel over te gaan tot actie. “Dit is het moment, het kan zomaar zijn dat begin volgend jaar de btw weer verhoogd wordt en dan duurt het een jaar langer voor je de investering terugverdient. Een beter moment dan dit komt er niet meer. Als je ooit isolatie overwogen hebt en liever vandaag iets extra’s uitgeeft om morgen veel geld over te houden, kom dan nu in actie!”

Komt jouw huis in aanmerking?

Stap 1: Klik op je provincie op de kaart om je postcode gratis te checken.

Stap 2: Beantwoord een paar korte vragen om de goedkoopste isolatieaanbieder te vinden en te zien wat jij precies kan besparen!

soort-woning
 • Bel me terug

  • Please enter a number from 8 to 8.
 • De garanties van IsoSun op uw spouwmuurisolatie

  • Energiebesparend
  • Oog voor uw gezondheid
  • Waardestijging huis
  • Hoger comfort
  • Milieuvriendelijk
  • 15 Jaar Garantie

Op zoek naar spouwmuurisolatie? Vraag online een spouwmuurisolatie offerte aan

WordPress Lightbox
VACATURES